BMA43  

Go Back   F-Chat.eu > Nederland/België > Technische Zaken > 348/355

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-08-2008, 20:09
Rol@nd Rol@nd is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Nov 2007
Location: midden-Nederland
Posts: 161
Default Auto start niet, maakt tikkend geluid

Alarm gaat normaal aan/uit, bij sleutel in contact gaan alle lampjes normaal branden, maar als je de sleutel omdraait hoor je heel snel tiktiktiktiktiktiktik (en alles gaat lichtjes flikkeren). Wat kan dit zijn? Een accu-probleem? Of een zekering?
Kan ik de auto proberen aan te duwen?
(verder nooit echt klachten gehad met starten)
Reply With Quote
  #2  
Old 14-08-2008, 20:21
JWA's Avatar
JWA JWA is offline
Formula Junior
Gold Subscribed
 
Join Date: Feb 2003
Location: Enschede
Posts: 458
Default

Meestal betekend dit dat je accu leeg is.
Net voldoende sap erin om de controlelampjes en het alarm te schakelen.
Net niet voldoende om de startmotor te laten draaien.
Wat je hoort klapperen zijn relais.
Probeer hem maar eens over te starten of zet hem een tijdje aan de acculader.
Reply With Quote
  #3  
Old 14-08-2008, 21:58
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default

Aanduwen lijkt me niet zo fijn met 1500 kg, maar ff laten slepen en door de compressie heen halen en hij is áán normaal gesproken. Kan al met 5 meter raak zijn. Wel in zijn 2 of 3!
Reply With Quote
  #4  
Old 14-08-2008, 22:10
Dino2400 Dino2400 is offline
Formula 3
Gold Subscribed
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,275
Default

Klinkt bij mij als accu-probleem...

Zeker na een lange vakantie (?) kan een accu compleet leeg zijn, zelfs kapot wanneer hij helemaal droog is komen te staan.

1500 kilo aanduwen is idd alleen voor sportschool-typetjes een aanrader. Ik zou hem zelf even aan een lader zetten...
Reply With Quote
  #5  
Old 14-08-2008, 23:21
308ROB's Avatar
308ROB 308ROB is offline
Formula 3
Bronze Subscribed
 
Join Date: Aug 2004
Location: Dordrecht
Posts: 1,924
Default

probeer eens te starten met startkabels. ( of mag dat niet? kijk in het instruktieboek ) )

Vr. waarom is de accu leeg?
Ant1. accu is oud? dus vernieuwen.
Ant2. accu wordt misschien niet opgeladen door de dynamo? even controleren.
Ant3. controleer de accu kabels of ze goed vast aan de accu zitten.

Rob,
Reply With Quote
  #6  
Old 15-08-2008, 00:41
Nuvolari Nuvolari is offline
Formula Junior
Not Subscribed
 
Join Date: Dec 2007
Location: The Netherlands
Posts: 361
Default

Quote:
Originally Posted by 308ROB View Post
probeer eens te starten met startkabels. ( of mag dat niet? kijk in het instruktieboek ) )

Vr. waarom is de accu leeg?
Ant1. accu is oud? dus vernieuwen.
Ant2. accu wordt misschien niet opgeladen door de dynamo? even controleren.
Ant3. controleer de accu kabels of ze goed vast aan de accu zitten.

Rob,
Kijk, dat zijn de reacties. Niet alleen symptoonbestrijding, maar ook zoeken naar de oorzaak.
Misschien ook nog even de spanningsregelaar testen.

Edwin
Reply With Quote
  #7  
Old 15-08-2008, 02:18
Rol@nd Rol@nd is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Nov 2007
Location: midden-Nederland
Posts: 161
Default

Bedankt voor de tips.
Maar uh... startkabels? Weet je waar de accu bij een 348 zit? Laat maar...
En ik had gekeken, er stond 12 a 13 volt op.
Dus het wordt morgenochtend eerst aanduwen proberen (en ja, ik ben zo'n 'sportschooltypetje, dus dat komt wel goed). Maar dan kijken of ie aanslaat en of het probleem terugkeert of niet. Ik houd jullie op de hoogte.
Reply With Quote
  #8  
Old 15-08-2008, 08:23
Dino2400 Dino2400 is offline
Formula 3
Gold Subscribed
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,275
Default

Quote:
Originally Posted by Rol@nd View Post
Bedankt voor de tips.
En ik had gekeken, er stond 12 a 13 volt op.
Dus het wordt morgenochtend eerst aanduwen proberen (en ja, ik ben zo'n 'sportschooltypetje, dus dat komt wel goed). Ik houd jullie op de hoogte.
Haha, ik ken je postuur dus dat zit idd wel goed...

Aan de heren technici; wanneer de accu inderdaad nog voldoende spanning heeft kan het dan ook de startmotor zelf zijn die vast zit?
Reply With Quote
  #9  
Old 15-08-2008, 09:26
Beach58 Beach58 is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Zeeuws Vlaanderen
Posts: 146
Default

Als de auto een tijd heeft stilgestaan zal het hoogstwaarschijnlijk de accu zijn die aan het einde van zijn loopbaan is.
Dan eerst een nieuwe accu kopen(zijn de kosten niet),die is trouwen bij de 348 gemakkelijk bereikbaar onder het polyester afdekplaatje links achter in de motorruimte.
Reply With Quote
  #10  
Old 15-08-2008, 11:01
Rol@nd Rol@nd is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Nov 2007
Location: midden-Nederland
Posts: 161
Default

Bij mijn weten zit de accu achter het linkervoorwiel! Dus tussen het voorwiel en de pedalen, zeg maar. Achter het kunststof dat de modder tegenhoudt. Toch?
Reply With Quote
  #11  
Old 15-08-2008, 11:27
Beach58 Beach58 is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Zeeuws Vlaanderen
Posts: 146
Default

Quote:
Originally Posted by Rol@nd View Post
Bij mijn weten zit de accu achter het linkervoorwiel! Dus tussen het voorwiel en de pedalen, zeg maar. Achter het kunststof dat de modder tegenhoudt. Toch?
Achter het linker achterwiel,kijk maar onder de motorklep je ziet daar een polyester zilverkleurig plaatje dat de accu afdekt.
Bij de 355 zit de accu verder weg nl.voor het rechtervoorwiel.
Reply With Quote
  #12  
Old 15-08-2008, 11:38
Rol@nd Rol@nd is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Nov 2007
Location: midden-Nederland
Posts: 161
Default

Ik heb nogmaals gecontroleerd: hij zit vóór het linkervoorwiel, dus direct achter de klapkoplamp. Maar op de bodem, dus linkervoorwiel moet er af, en dat schutbord ook, dan kun je er bij. Ik ga hem straks proberen aan te duwen, en dan doorrijden naar een accuboer. Hopelijk is dat het.
Reply With Quote
  #13  
Old 15-08-2008, 11:53
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default

Bij 348's kan ie geloof ik op 2 plaatsen zitten; de vroege (of juist de late) zat daar de accu niet ergens anders?

aanduwen? zou mij verbazen als zoiets lukt. heb je met een 8cil niet veel meer compressie om hem er doorheen te douwen?

waarom niet gewoon aanslepen. d'r zit toch gewoon een sleepoog? is veel makkelijker. heb ik ook al een paar keer gedaan.
Reply With Quote
  #14  
Old 15-08-2008, 11:54
Beach58 Beach58 is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Zeeuws Vlaanderen
Posts: 146
Default

Quote:
Originally Posted by Rol@nd View Post
Ik heb nogmaals gecontroleerd: hij zit vóór het linkervoorwiel, dus direct achter de klapkoplamp. Maar op de bodem, dus linkervoorwiel moet er af, en dat schutbord ook, dan kun je er bij. Ik ga hem straks proberen aan te duwen, en dan doorrijden naar een accuboer. Hopelijk is dat het.
Heb ook gelezen dat soms de accu voor zit,welk type heb je precies/bouwjaar?
Ik heb tot nu toe alleen modellen gezien met de accu achter.
In ieder geval succes.
Reply With Quote
  #15  
Old 15-08-2008, 11:55
Rol@nd Rol@nd is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Nov 2007
Location: midden-Nederland
Posts: 161
Default

Het sleepoog van een F schijnt nogal snel af te breken, is nogal ielig. En aanduwen lukte me een paar maanden terug ook al eens, hij sloeg toen direct na 5 meter al aan.
Reply With Quote
  #16  
Old 15-08-2008, 12:00
Beach58 Beach58 is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Mar 2007
Location: West Zeeuws Vlaanderen
Posts: 146
Default

Misschien wel handig en zeker interessant.
http://www.club348.com/
Reply With Quote
  #17  
Old 15-08-2008, 14:51
Rol@nd Rol@nd is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Nov 2007
Location: midden-Nederland
Posts: 161
Default

Ik heb de auto aangeduwd, startte meteen, binnen vijf meter. Daarna naar een accuboer gereden, maar die wilde niet aan een F sleutelen. Dus daar weer aangeduwd... En toen maar ff een kwartier gereden.
Thuisgekomen weer geprobeerd te starten. En nu... is het tikkende geluid weg! Lampjes branden wel, maar auto blijft dood. Dit lijkt dus het bekende startonderbrekersverhaal!!!
Ik zal vanmiddag en later nog eens een paar keer proberen, meestal -als die startonderbreker te fanatiek is- doet ie het na een paar minuten of paar keer dan toch ineens weer. Dus vanmiddag of vanavond nogmaals proberen.
Ik houd jullie op de hoogte.
Reply With Quote
  #18  
Old 15-08-2008, 15:01
nofear02's Avatar
nofear02 nofear02 is offline
F1 world champion
Site-Owner
 
Join Date: Aug 2006
Location: Z'drecht-Holland
Posts: 14,217
Default

Quote:
Originally Posted by Rol@nd View Post
Ik heb de auto aangeduwd, startte meteen, binnen vijf meter. .... Dus vanmiddag of vanavond nogmaals proberen. Ik houd jullie op de hoogte.
Tsjee; daar sta ik van te kijken! dat valt mee dus. Nou de rest nog.
Reply With Quote
  #19  
Old 15-08-2008, 15:39
Rol@nd Rol@nd is offline
Karting
Not Subscribed
 
Join Date: Nov 2007
Location: midden-Nederland
Posts: 161
Default

Contact gehad met Kees van Stokkum, Italauto in Achterveld. Auto gaat daar maandag even heen. Volgens hen kan het zo zijn, dat de startonderbreker niet meer uit gaat (ook al lijkt het van wel), als de accuspanning 11 volt of minder is. Dat zou het dus ook nog kunnen zijn. Maar ik ben het zat, ik moet op aan kunnen van mijn auto. Ik laat dus de startonderbreker er uit halen.
Reply With Quote
  #20  
Old 15-08-2008, 15:54
milko's Avatar
milko milko is offline
Formula Junior
F-Chat Supporter
 
Join Date: Aug 2007
Location: Breda
Posts: 632
Wink start onderbreker

Quote:
Originally Posted by Rol@nd View Post
Contact gehad met Kees van Stokkum, Italauto in Achterveld. Auto gaat daar maandag even heen. Volgens hen kan het zo zijn, dat de startonderbreker niet meer uit gaat (ook al lijkt het van wel), als de accuspanning 11 volt of minder is. Dat zou het dus ook nog kunnen zijn. Maar ik ben het zat, ik moet op aan kunnen van mijn auto. Ik laat dus de startonderbreker er uit halen.
Heb zelfde probleem gehad, relais van onderbreker is erg zwak, zal waarschijnlijk niet meer werken, ook die van mij liep na een aantal minuten weer met contact aan.
Als je auto vaak aan de lader staat of opgestart wordt geeft dit schade aan de onderbreker, ook als je steeds een hoofsstroom schakelaar gebruikt krijgt hij een opdonder in het relais.
Gewoon vervangen of nog beter eruit slopen dat ding.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:51.


F-Chat.eu has no association with Ferrari S.p.A.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. Canon

eXTReMe Tracker