PDA

View Full Version : AutoWeek: Speciale Ferrari voor aardbevingsgebied


News
13-05-2009, 17:40
Nu de opvolger al staat te trappelen achter de coulissen, gaat Ferrari stoppen met de productie van de F430.

De in 2004 geïntroduceerde F430 is dan vijf jaar in productie geweest. De opvolger (F450) zal op de IAA Frankfurt in september worden gepresenteerd en begin volgend jaar op de markt komen. De allerlaatste F430 die tegen het einde van dit jaar van de productielijn zal rollen, wordt geveild om zo geld in te zamelen voor de wederopbouw van de regio Abruzzo in Italië, die zwaar werd getroffen door de aardbeving van 6 april. Ferrari zal er in overleg met de locale autoriteiten voor zorgen dat het geld daar terecht komt waar het het hardst nodig is.

De F430 is uitgevoerd in een speciaal two-tone uiterlijk waarin de traditionele kleuren van L’Aquila, de stad die het zwaarst werd getroffen, zijn verwerkt. Bij de auto hoort een certificaat ondertekend door Ferrari Chairman Luca di Montezemolo en een speciale gedenkplaat ter ere van deze prachtige donatie. De definitieve specificatie kan de koper zelf samenstellen in Maranello, waarbij bovendien ook nog mag worden gekozen uit een aantal opties uit de Carrozzeria Scaglietti catalogus. Toch lief van Ferrari, maar ze kunnen het lijden als ze straks met de Formule 1 stoppen.

Meer... (http://www.autoweek.nl/autonieuws/11698/Speciale-Ferrari-voor-aardbevingsgebied)

sharknose67
13-05-2009, 17:54
Dat wordt een speciaaltje! De winnaar mag op de fabriek komen om samen met Ferrari de auto "af" te maken. Een mens zou toch bijna gaan bieden :D.